torstai 20. joulukuuta 2012

18. Luukku: Joululahjaideoita

Moips:) Tänää mä aattelin tehä listan, mitä kaikkee sä voisit ostaa sun perheelle & tuttaville joululahjaks. Tää tulee ehkä vähän myöhässä kun monet on lahjansa jo varmaan ostanu:D Ite olin kuitenki vasta tänää ostoksilla & huomenna meen uudestaan.
Alotetaan nyt vaikka äidistä
Yleensä mun on ihan hirmu vaikee ostaa äidille mitään, kun se ei haluu mitään turhaa tai ns. hyödytöntä.
 • Mun äiti aina valittaa kun meiän koko talo on tosi karvanen ton koiran takia. Se yrittää aina pakottaa mut imuroimaan (onnistumatta), mutta nyt  siihen tulee muutos! Päätettiin ostaa tämmönen robottimoppi. Se siivoo hyvin kaikki karvat ym. nii toivottavasti äiti olis nyt tyytyväinen.
 • Toinen juttu mitä se kaipailis, olis kaikki nää tämmöset hieronnat ym. Sitä varten ostettiin sille lahjakortti Lydmilaan. Se on sellanen kauneushoitola tai joku vastaava. Tietysti jos asut muualla ku Savonlinnassá, nii osta jonnekkin muualle:)
 • Näitten lisäks ostin äitille silikonisen pullasudin:D Ärsyttää ihan hirveesti ku meillä on ainoostaa semmosii vanhanaikasii ja ne on aina ihan likasia ja semmosia ällöja. Todellisuudessa mä tätä varmaa käytän enemmän, mut ei se midi.
Siskolle
Mulla on siis pikkusisko, mutta eiköhän nää samat jutut menis ihan isommallekkin siskolle.
 • Mua ärsyttää ihan hirveesti, kun mun sisko ei osaa ollenkaan pukeutua kivasti. Sillä on aina ihan superrumat vaateyhistelmät, ja mua hävettää sen puolesta. Sikspä mä aion korjata asian. Ostin sille pari paitaa & hupparin, toivottavasti se vaan suostuu käyttämään niitä..
 • Mun sisko kans halus jumpinin joululahjaks. Mulla ei kyllä ole varaa sille aitoo ostaa, mutta tämmönen ebayversio käy sille ihan yhtä hyvin:D Näytin sille tän jo etukäteen, ja se sano et tuo on kiva. Harmi vaan ettei se kerkeä ennnä jouluks perille:(
 • Siskoni tykkää ihan hirveesti lautapeleistä, ja siks mä ostin sille tämmösen Aku Ankka-lautapelin. Lupaan sille myös vielä joku päivä pelata sitä sen kanssa.

Isälle
 • Mun iskä lukee edelleen paljon Aku Ankkaa. Niinpä mä ostin sille divarista usemmaan taskukirjan ja pari Roope Ankkaa. Siks ostin divarista, ku ne on puolet halvempia, mutta kuitenkin yhtä hyväkuntosia kun uudet. Sen lisäks se on tavallaan kierrätystä:)
 • Iskälle on yleensä tosi vaikee ostaa muuta kun akkareita, mutta tänä vuonna mä lähdin ruokalinjalle. Ostin sille snickers paketin missä tulee kuus patukkaa. Sen lisäks ostin tryffeleitä & lahjakortin Subwayhin.
 • Se ns. parempi lahja on vielä vähän hakusessa, mutta aattelin että voisin ehkä ostaa sellasen tuokupakkauksen. En oo vielä ihan varma et minkä merkkisen & hajusen ottasin, mutta tuo David Beckham on ihan varteenotettava vaihtoehto.
 • Jos mikään näistä edellisistä ei oikeen napannu, nii mite olis kylpytakki isälle? Onhan tuo vähän arvokas, mutta halvempiakin malleja varmasti löytyy:)

Mummolle
 • Mun kaikki mummot arvostaa paljon itetehtyjä lahjoja, ja sikspä mä annan niille itetehtyjä kynttilöitä. Sellasia mehiläisvahasta tehtyjä, ei semmosii mitä yleensä on. En oikeen tiiä mistä tuota mehiläisvahaa voi ostaa, mutta Savonlinnassa sitä saa ainakin Lustosta.
 • Mun mummot on kanssa aika paljon mukana tommosissa perheen yhteisissä tekemisissä esim. yks mummo käy paljon ulkomailla meiän kaa, ja toisen luona me vieraillaan usein ja siellä on mukava tavata koko muutaki sukuu. Niinpä tein kahelle mun mummoista joululahjaks kuvakirjan! Toisen ifolorilta missä oli meiän Mauritiuksen reissusta ja toisen photoboxilta missä oli kaikkia muistoja menneiltä vuosilta.
 • Mun mummot on kyllä kans aikamoisia luontoihmisiä, ja ne tuppaa pyörimää pihalla aina pimeelle asti. Silloin pitää kuitenkin tulla sisälle, kun ei nää enää eteensä. Mutta nyt sekin asia korjataan. Ostin yhelle mummolle lahjaks nimittäin otsalampun. Se on oikeesti tosi käytännöllinen tuolla pihalla kun on jo pimeetä.

Ystävälle
Mulla on aina ihan hirvee ongelma että mitä ostan mun kavereille. En koskaan osaa ostaa mitään mistä ne oikeesti tykkäis, kun ei kukaan koskaan kerro mitä ne haluaa.
 • Tänä vuonna pyrin ostamaan sellasia melko perus lahjoja, ettei tuu sit sitä ettei joku tykkää lahjastaan. Ostin kahelle kaverille semmosen aika perus tuubihuivin. Toivottavasti niillä ei vaan olis jo samanlaista:D
 • Sen lisäks ostin yhelle kaverille semmoset rannerenkaat. Ei ollu ihan tommoset, mutta melkein. Jokainen varmaan pääosin tietää mimmosia koruja kaveri käyttää, eli tää on silleen helppo lahja ostaa.
 • Myöskin kaverille kävis hyvin lahjaks semmonen tuoksupakkaus, ja ostinkin yhelle semmosen.
 • Tiiän kans suunnilleen mitä herkkuja mun kaverit syö, nii monelle ostin sen päälahjan lisäks jotain karkkia. Esim. voisit ostaa muumimukin, mihin laitat sisälle vaikka julia-karkkeja.
sori nää kaikki superhienot kuva, tääki on 3 vuotta vanha:D
Lemmikille
Nää ideat taitaa lähinna olla koiralle sopivia, mutta voihan näitä vähän soveltaa:)
 • Mein koiralla on nii paljon sitä tassukarvaa, että sinne välikköön tuppaa aina jäämään semmosia ikäviä lumikökköjä, mitä pitää sit ruveta irrottelemaan kesken lenkin. Nyt mä vihdoin keksin tähän ratkasun, ja ostan sille tossut. Toivottavasti nää nyt sit kestäis sillä jalassa.
 • Sen lisäks ostin sille selllasen lelusetin, missä oli paljon vinkuleluja. Se oli tokmannilta ja vielä suhteellisen halpakin.
 • Pitäähän koiranki jouluna saaha herkkuja, ja niinpä mä päätin ostaa sille kans semmosen tosi ison lehmän polven.
+ tämmönen  sopis varmasti ihan jokaiselle jolla on joskus avaimet hukassa!

2 kommenttia: